miercuri, 8 iunie 2016

Partenerul de afaceri al lui Matei Păun, şeful de campanie al lui Nicuşor Dan, este un agent al Belarusului conectat la “cercul” lui Putin: Vitali Buzdugan, omul lui Lukaşenko şi al lui Viktor Khmarin, martorul lui Putin

matei-paun-nicusor-dan-rusia-putin-viktor khmari - vitali buzdugan belarus
Legăturile primejdioase ale şefului de campanie al lui Nicuşor Dan, afaceristul Matei Păun, nu duc doar în paradisul fiscal din Oceanul Indian, după cum ne relevă Panama Papers şi RISE Project ci şi undeva, aici, în Est, mai pe la Minsk, mai pe la Moscova. Matei Păun este co-fondator al unei companii în Belarus şi Comunitatea Statelor Independente ale Rusiei, împreună cu Vitali Buzdugan, un cetăţean belarus cu afaceri în România şi legături până la Aleksandr Lukaşenko, ultimul dictator comunist al Europei şi cu acces la “cercul interior” al mafioţilor lui Vladimir Putin, respectiv chiar la martorul lui de cununie, Viktor Khmarin.
Viktor Khmarin and Vitaly Buzdugan

Vitali Buzdugan, partenerul lui Matei Păun, este şi “fondator” al uzinelor de autobuze MAZ. Una din cele mai importante afaceri din România le-a derulat cu un alt Nicuşor, Constantinescu, care, împreună cu Radu Mazăre, a dotat Constanţa cu 115 autobuze MAZ fără aer condiţionat, la un preţ de circa 90.000 euro bucata, contractul depăşind 10 milioane de euro. O anchetă din 2005 a Centrului Român pentru Jurnalism de Investigaţii, publicată de Hotnews, arată că Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu au mai lucrat cu o firmă, “Dunărea Leasing”,prin care toate şcolile şi grădiniţele din Constanţă au fost dotate cu calculatoare. Contractul se ridica la circa 1 milion de euro şi a fost derulat prin Regia Autonomă a Domeniului Public şi Privat a cărui presedinte CA era Nicuşor Constantinescu. Vitali Buzdugan afirmă, într-un pseudo-CV, că este  şi “manager de dezvoltare” al unei astfel de firme care a lucrat cu autorităţile locale.
Vitaly Buzdugan asociat Matei Paun si tovaras omul lui Putin Viktor
Pe lângă afacerile cu cei doi PSD-işti smintiţi de bani, acum strânşi cu făraşul în dosarele DNA, interesantul Vitali Buzdugan a fost şi preşedintele Filialei Belarus a… Partidului Conservator al “profesorului” Dan “Felix” Voiculescu! Vitali Buzdugan e implicat şi în mai multe organizaţii “geopolitice” în care se regăsesc nume pseudo-sonore din Rusia, România şi zona Mării Negre.
“Uniunea Salvaţi România”, proiectul care se pritoceşte în spatele emanatului de la Colectiv, Nicuşor Dan, pentru alegerile parlamentare, pare să semene din ce în ce mai mult cu “Frontul Salvării Naţionale” al “emanatului” “revoluţiei” Ion Iliescu. Nu numai denumirea ci şi firele duc tot acolo, la Moscova. Cine şi-ar fi închipuit?
Nicuşor şi-a schimbat doar părul
Nicusor Dan cu si fara par
Ioana Lupea si Victor PontaCa şi cum nu ar fi fost de ajuns că Nicuşor Dan este susţinut de Remus Cernea şi este tovarăş de pahar şi de idei cu Willy Schuster şi Erwin Albu, cunoscuţi pentru mesajele lor secesioniste antiromâneşti în favoarea “Ţinutului Secuiesc”, sau că consiliera lui de imagine este Ioana Lupea (foto dreapta), avocată a mişcării LGBT şi o “insideră” a UDMR, Nicuşor Dan, candidatul “Uniunii Salvaţi Bucureştiul” (USB) pentru Primăria Capitalei României, ne demonstrează că surprizele în ce-l priveşte sunt de abia la început. Reporterul RISE Project care l-a intervievat zilele trecute observă cu acuitate retincenţa lui Nicuşor Dan de a se defini: de stânga sau de dreapta? Motivul ni-l putem închipui: Nicuşor Dan, acum susţinut de “dreapta” ar putea avea deja un blat cu PSD pentru a ocupa postul de vice-primar al Capitalei. Şi nu vrea să lezeze “stânga”. Sau, cine ştie?, poate i-au rămas ceva nostalgii de la vizita de la Havana, din 1987… Dar dincolo de aceste speculaţii, cine şi-ar fi imaginat că Nicuşor Dan a fost şi… cămătar! Da: cămătar! O spune chiar el, cu o naivitate vecină cu autismul, în acelaşi interviu, din care aflăm o sumedenie de trăsături de caracter neînchipuite.
nicusor-dan-remus-cernea-rmgc-soros-coruptie
De exemplu, Nicuşor Dan admite, cu aceeaşi doză de autism, că el, candidatul, nu este el, omul. Sinceritate sau/şi ipocrizie? Pentru că, practic, Nicuşor Dan recunoaşte că vinde o imagine, un produs, cu un ambalaj în care, dincolo de poleială, este un… necunoscut. Despre care aflăm azi fapte uimitoare. În cadrul aceluiaşi interviu, reporterul RISE  Project îl pune în faţa unei dovezi care-l clatină puţin doar pentru a se replia cu îndemânare de acrobat politicianist.  Agenţia RISE Project a demonstrat cu acte că şeful său de campanie, afaceristul Matei Păun, este implicat şi el cu o firmă în scandalul Panama Papers. Nicuşor Dan spune că nu ştia, apoi, într-un interviu pentru o altă publicaţie online, citat tot de RISE Project, afirmă că prezenţa lui Matei Păun în paradisul fiscal din Oceanul Indian (Republica Seychelles !)… nu-i nici o problemă. Pentru că firma acestui, “International Solutions”, n-a făcut nici o afacere în România…
Erwin Albu - Nicusor Dan - Willy Schuster la Alina Mungiu - Romania Curata
Straniu fapt că fostul activist oengist al “României curate”, acum tuns regulamentar, apretat, îmbrăcat şi încălţat de o “stilistă”, inclusiv cu ciorapi “de firmă”, după cum singur mărturiseşte, pare să nu sesizeze problema de morală pe care o ridică înfiinţarea unei firme de carton într-un paradis fiscal. Să admitem că Matei Păun  este nevinovat, pentru că nu a împuşcat nici un franc cu firma din Oceanul Indian. Să admitem şi că Nicuşor Dan este naiv, pentru că n-a ştiut ce învârte şeful său de campanie, despre care afirmă că îi este prieten, deşi nu i-a spus nimic despre intenţiile sale de afaceri. Dar totuşi, informaţiile despre legăturile lui Matei Păun cu Rusia lui Putin şi Belarusul lui Lukaşenko, erau doar la… un clic distanţă. Şi-atunci mai putem să-l credem pe Nicuşor Dan naiv? Ne îndoim.
“Transparenţă” curată: Matei Păun şi-a şters pagina de Facebook
După interviul RISE, care a devoalat pentru publicul larg cine este  şeful de campanie al “salvatorilor” Bucureştiului, câţiva ziaristi din România au început să mai sape. Ce au găsit, după cum spuneam, nu era prea departe: chiar pe contul de Facebook al lui Matei Păun, la care se presupune că băiatul cu faţă albastră din reclamele online cu “Salvati Bucureştiul” avea acces direct prin simpla prietenie enunţată. Fără a fi deloc fani ai personajului, semnalăm cum agitatul fixist de la site-ul ÎLD reuşeste să-şi piardă cu folos ceva timp, cotrobăind prin contul lui Matei Păun de pe Facebook, pentru a scoate la lumină adevărata faţă a conducătorului campaniei ştrumfului oengist, care Prim’ar vrea să fie. Surpriză? Ieri Matei Păun şi-a şters pagina de Facebook! Descoperirile, acum ascunse – conform rpincipiilor “transparenţei” cu care ne îmbrobodeşte Nicuşor Dan -, devoalează un Matei Păun fan al lui Vladimir Putin şi al Moscovei, al cărei frecvent vizitator este. Pe larg, aici: Seful de campanie al lui Nicusor Dan este pro-rus. Face vizite „repetate” la Moscova.
Dar asta nu e tot. Partea cea mai interesanta de abia acum urmează. “Naivul” Nicuşor Dan n-a avut ocazia să citească – dacă ar fi să-l credem – nici măcar scurtul CV al şefului său de campanie, aşa cum apare, de exemplu, pe site-ul unei fundaţii unde este membru al Consiliului Director. Este vorba de Fundaţia PACT, o ONG cuplată bine la vastele fonduri manageriate de FDSC (Proiecte Runda I şi Runda II), cu lianturi cu fustă la Fundaţia Soros, asociaţiile lui Mircea Toma şi alte astfel de organizaţii care vor să ne salveze de dimineaţa până seara. C-aşa sunt ONG-iştii.
Firul roşu Moscova-Minsk-Bucureşti
Şi iată ce detaliu din CV-ul lui Matei Păun nu a ridicat nici măcar o sprânceană de-a lui Nicuşor Dan: “În prezent, Matei este fondator şi Managing Partner Bac Investment Bank România şi fondator şi partener: Bac Investment Bank Belarus & CIS“.
Matei Paun BAC Belarsu Vitalie Buzdugan
Dar să vedem ce spune presa de specialitate despre firma BAC, la care este fondator şi Matei Păun. Wall-Street.ro: “BAC Romania | Investment Banking a fost infiintata in 2004 – 2005 de co-managing partners de la acea data, Matei Paun si Tudor Boloni, si inregistrata in Romania cu numele de Balkan Advisory Company S.R.L. Din 2005 pana in prezent BAC Romania a intermediat un numar semnificativ de tranzactii, cea mai importanta dintre acestea fiind vanzarea Romstal Leasing si INK Broker catre KBC Private Equity in 2006 pentru 70 de milioane de euro.  In 2008, Tudor Boloni a parasit BAC Romania, echipei alaturandu-i-se doi parteneri noi, Arin Ion si Ovidiu Petreaca. Managing partner-ul BAC Romania, Matei Paun, a infiintat in 2008 BAC Belarus | Investment Banking, alaturi de partenerii sai Vitalie Buzdugan si Alexandr Mironov.
Conform site-ul BAC, VItali Buzdugan este partener şi la BAC România şi la BAC Belarus.
N-ar trebui să comentam prea mult pe marginea acestei informaţii. Înfiinţarea unei firme de investiţii  în spaţiul fostei URSS, cu legături la vârfurile politice zonale, se poate realiza, în general, cu un sprijin de un anume tip: din zona serviciilor secrete. Matei Păun este (şi) cetăţean german, aflăm de la RISE. Un cetăţean german cu simpatii pronunţate filo-ruse, aflăm de la ÎDL. Şi, mai mult, care face afaceri în CSI şi al cărui partener principal, cetăţean belarus, a umplut România de autobuze MAZ! Hopa, parcă acum ne apropiem puţin mai mult de Primărie….
Autobuze MAZ cu sutele, ROMAN înmormântat
Autobuzele Roman nu au fost comandate in Romania
Autobuzele Roman nu au fost comandate in Romania
De notat: MAZ-ul belarus a vândut în România, după cum se laudă, peste 550 de bucăţi în 5 ani  în 8 oraşe, cu un preţ de circa 90.000 euro – fără aer condiţionat – în condiţiile în care nici o primărie din ţară nu a dorit autobuzele româneşti produse la Roman din care au fost vândute doar 6 (şase), unei ţări arabe, la circa 96.000 de euro, cu tot cu aer condiţionat. Ex- Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a cumpărat autobuze Mercedes la 180.000 de euro, fără aer condiţionat. Anul trecut fabrica Roman SA a decis să închidă linia de autobuze. MAZ-ul belarus al lui Vitali Buzdugan, asociatul lui Matei Păun, şeful de campanie al lui Nicuşor Dan, vinde, în schimb, la: RAT Constanta ; PUBLI TRANS 2000 SA Pitesti ; TUR SIB SA Sibiu ; RAT Iasi ; SILETINA IMPEX SRL ASOCIERE TRANSPORT LOCAL SA Tg. Mures ; RAT Brasov ; SFINX COM SRL Sibiu ; TRANSURB SA GALATI; SN AEROPORTUL INTERNATIONAL TRAIAN VUIA Timisoara.
Vitali Buzdugan mai deţine în România revista Maşini şi Utilaje pentru Construcţii, şi mai afirmă că este “Preşedinte grup presă Audienta Generala AG SRL”, unde îşi face reclama la propriile firme. Susţine că este şi fondator al “«Megapolis» Group”, care a avut în România “proiecte de anvergură” cu… Ministerul Culturii. Nu ştim ce şi în ce guvernare. O anume Megapolis Advertising SRL apare în investigaţiile RISE Moldova în conjuctură cu afacerişti dubioşi din siajul mafiotului politic Plahotniuc. Nu ştim dacă este aceeaşi.
Preşedintele Filialei PC – Belarus, acelaşi Vitali Buzdugan
După cum am amintit, în mai 2013, Vitali Buzdugan devine preşedintele Filialei Belarus a Partidului Conservator, fiind desemnat în această funcţie de preşedintele Diaspora – PC, Avram Gal, actual candidat din partea unui partid “umanist” la Primăria Câmpia Turzii.
Vitali Buzdugan Partidul Conservator Belarus Adrian Gal
“Vitalie Buzdugan este noul presedinte care va conduce recent infiintata organizatie a partidului, in Belarus. Ca om de afaceri de succes, cu siguranta ca dl. Buzdugan va contribui si la dezvoltarea relatiilor economice dintre Romania si Belarus si alegerea sa pare a continua sirul desemnarilor inspirate, facute in ultima vreme de catre dl. Gal Avram, ca urmare a deplasarilor pe care acesta le face in Europa si nu numai, pentru a identifica problemele cu care se confrunta romanii din dispora!”, se precizează într-o informare a PC Diaspora.” – scrie TurdaNews.
O informare propagandistică din decembrie 2015 a Ambasadei României la Minsk îl prezenta însă drept “om de afaceri român”…
Cu un an înainte, în toamna lui 2014, Vitali Buzdugan anunţă intenţia construirii printr-un parteneriat regional a un mega-proiect la Minsk: un park high-tech, cu toate cele! O investiţie de milioane şi milioane de euro. Informaţia apare şi pe pagina oficială a Regiunii Minsk (Minsk Oblast).
Minsk Oblast Vitaly Buzdugan
Dar bombonelele le-am lăsat la sfârşit:
Frăţia ONG-iştilor
Iulian Fota si Viktor Khmarin
Iulian Fota si Viktor Khmarin
Vitali Buzdugan, cetăţeanul belarus carec este partenerul şi asociatul lui Matei Păun, şeful de campanie şi totodată prietenul lui Nicuşor Dan, este şi reprezentantului Belarusului comunist în aşa-zisul FOND INTERNAŢIONAL PENTRU COOPERARE ŞI PARTENERIAT AL MĂRII NEGRE ŞI AL MĂRII CASPICE (BSCSIF), o mega-organizaţie futilă, înfiinţată şi pe banii noştri în 2009, al cărei prim preşedinte a fost Iulian Fota, fostul consilier prezidenţial pe probleme de securitate naţională al lui Traian Băsescu, pe care fostul şef al statului l-a catalogat ulterior drept un “intoxicator” şi “un propagandist al minciunii”.
Viktor Khmarin - Iulian Fota si Vitaly Buzdugan
În 2011, preşedinţia a fost predată Rusiei, respectiv lui Viktor Khmarin, un personaj la care ne vom referi imediat, care conduce, parcă în derâdere, Comitetul pentru “Democratizare, Procese Sociale și Drepturile Omului”. În 2012 este adus drept reprezentant oficial al Belarusului în BSCSIF nimeni altul decât Vitali Buzdugan. În 2014, reuniunea anuală a BSCSIF este găzduită de Belarus, preşedintele Aleksandr Lukaşenko lăudând personal realizarile “puternicei organizaţii de 28 de membri”. La rândul lui, preşedintele în exerciţiu al BSCSIF a lăudat contribuţia Belarusului prin reprezentatul său special Vitali Buzdugan.
Vitali Buzdugan este, şi el, ONG-ist de profesie: face parte din conducerea unei “mişcari de dialog social internaţional” înfiinţată la Moscova sub denumirea de “Comitetul 2017” şi condusă de acelaşi Viktor Khmarin, la rândul lui ONG-ist. Din “Comitet” mai fac parte generalul Marius Opran, preşedintele BSCSIF la Bruxelles  şi milionarul român Gabriel Comănescu, care deţine Upetrom şi compania de foraj marin Grup Servicii Petro­liere (GSP), parte a Upetrom Group.
Viktor Khmarin - Putin - Vitaly Buzdugan - Comitet 2017
Nicuşor Dan, “fraierul” lui Matei Păun, Vitali Buzdugan, Viktor Khmarin şi, cu voia Dvs, ultimul pe listă, Vova Putin?
Viktor Khmarin este unul puţinii prieteni din adolescenţă ai lui…. Vladimir Putin, care a rămas până azi în cercul intim de mafioţi ai liderului de la Kremlin, format din miliardarii evrei Boris şi Arcadie Rotenberg, miliardarul Ghenadie Timcenko (11 miliarde euro, aflat pe lista neagră întocmită de SUA, la fel ca şi ceilalţi tovarăsi enumeraţi), Iurie Kovalciuc (“bancherul lui Putin” prins cu fofârlica în scandalul Panama Papers) şi alţii, despre ale căror afaceri murdare puteţi citi în două anchete, aici, de la Novaya Gazeta şi aici, de la Wikileaks, într-o corespondenţă a celor de la Stratfor. Conform acestor rapoarte, Viktor Khmarin a căpuşat îndelungat cea mai mare companie din lume, Gazprom.
Viktor Khmarin a fost unul dintre martorii de la cununia civilă a lui Vladimir “Vova” Putin. Mai mult, conform datelor lui Steven Lee Myers publicate în cartea “The New Tsar: The Rise and Reign of Vladimir Putin“, prima relaţie cu o femeie a lui Putin a fost cu o studentă la medicină pe care o chema Liudmila Khmarina. Cei doi s-au şi logodit, în 1979, dar, probabil din motive ce ţin de locul de muncă al tânărului KGB-ist, căsătoria cu această Liudmila nu a mai avut loc. Era sora lui Viktor. Cu toate acestea Vova şi Viktor au rămas prieteni până astăzi, Putin având grijă de tovarăşul sau Khmarin. Iar Viktor Khmarin, la rândul lui,  încurajează tovarăşi mai tineri, ca Vitali Buzdugan, partenerul lui Matei Păun, prietenul şi şeful de campanie al lui Nicuşor Dan. Cu toţii, ONG-işti!
Alesandru Anghel
Victor Roncea
Ziaristi Online
putin-nu-musca cu porosenko si lukasenko

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu